S'estan mostrant 10 notícies (111-120) d'un total de 243.
Pàgina 12 de 25
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 Pàgina següent


(25/11/2009) - El secretaris generals de CCOO i d´UGT donen suport a les consultes

Així ho expressen en un vídeo d´Osona Decideix que s´ha emès avui a Madrid en un acte de presentació de les consultes

Les consultes del 13 de desembre continuen sumant adhesions, tal com palesen els suports expressats en la campanya Vull Votar de VilaWeb. Ara també compten amb els suport dels dos principals sindicats del país, tal com han expressat el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, i el d´UGT, Josep M. Álvarez, en un vídeo d´Osona Decideix que avui s´ha emès en un acte a Madrid de presentació de les consultes sobre la independència de Catalunya.

En el vídeo els dos líders sindicals valoren positivament la celebració de consultes. El secretari general d´UGT, Josep M. Álvarez ha dit: ´És positiu que la gent pugui expressar les seves idees en plena llibertat´ i ha afegit que les consultes sobre la independència de Catalunya s´han de veure des d´una perspectiva de participació i integració. ´La gent té dret a manifestar-se i a decidir´, ha conclòs.

Font: vilaweb.cat

Veure notícia ampliada

(25/11/2009) - Una eurodiputada galesa demana a la UE que tingui en compte les consultes de Catalunya

Demana que els caps d´Estat i de govern debatin els canvis que hi ha a Europa durant la cimera del desembre.

Leurodiputada nacionalista galesa Jill Evans, del grup dels Verds, ha demanat aquest dimecres als líders de la UE que tinguin en compte en la seva pròxima cimera les consultes sobre la independència que se celebraran a Catalunya el pròxim 13 de desembre en 160 municipis.

Evans ha recordat davant el ple del Parlament Europeu que "més de 150 municipis" catalans votaran sobre una hipotètica independència d´Espanya i ha exigit als caps d´Estat i de govern, que es reuniran a Brussel·les el 10 i 11 de desembre, que introdueixin aquesta qüestió a dins l´agenda. Per Evans, Europa "està canviant" i per això espera "que el nou president [Herman Van Rompuyho] reconegui i respongui" a aquest fet.

Font: avui.cat

Veure notícia ampliada

(25/11/2009) - Exalcaldes i exregidors de Torelló lamenten la manca de suport del consistori a la consulta del 13 de desembre

Torelló (ACN).- Exalcaldes i exregidors de l´Ajuntament de Torelló han signat un manifest on lamenten que la majoria dels actuals regidors del consistori hagin impedit amb la seva abstenció o vot en contra que el consistori doni suport a les consultes independentistes del 13 de desembre. En el manifest els exregidors de CiU, ERC i el PSC lamenta que la institució ´més propera´ dels torellonencs no recolzi una iniciativa de la societat civil a favor de ´l´expressió lliure´ i ´democràtica´ del dret a decidir. L´exalcalde i exregidor, Josep Solà (CiU i Independents per Torelló), ha estat el portaveu dels exregidors en la presentació del manifest que han fet aquest dimarts davant de l´edifici consistorial.

Font: 3cat24.cat

Veure notícia ampliada

(25/11/2009) - López Tena presenta a Madrid les consultes sobiranistes del 13-D

El notari Alfons López Tena, director executiu d´Osona Decideix, presentarà avui a Madrid les consultes sobre la independència del país, que se celebraran arreu del territori el pròxim 13 de desembre, en la primera onada de referèndums que tindran continuïtat al febrer i a l´abril. També hi intervindrà l´escriptora Patrícia Gabancho.

Font: elpunt.cat

Veure notícia ampliada

(25/11/2009) - El nou president de la UE, interpel·lat al Parlament sobre el referèndum del 13-D

L´eurodiputada gal·lesa Jill Evans demana a Van Rompuy quina serà la posició de la Unió Europea sobre el sobiranisme català. "VÌDEO"

La presidenta de l´Aliança Lliure Europea (ALE), la gal·lesa Jill Evans, s´ha adreçat avui al nou president de la Unió, Herman Van Rompuy, en el ple de l´eurocambra per demanar-li que doni resposta a la demanda que sorgeixi de les consultes sobre la independència del 13 de desembre a Catalunya. ´Europa canvia, i espero que el nou president ho reconegui i hi respongui´, ha reblat Evans.

Font: vilaweb.cat

Veure notícia ampliada

(25/11/2009) - Exalcaldes i exregidors de Torelló lamenten la manca de suport del consistori a la consulta del 13-D

Marc Riera / ACN Exalcaldes i exregidors de l´Ajuntament de Torelló han signat un manifest on lamenten que la majoria dels actuals regidors del consistori hagin impedit amb la seva abstenció o vot en contra que el consistori doni suport a les consultes independentistes del 13 de desembre.
En el manifest els exregidors de CiU, ERC i el PSC lamenta que la institució ´més propera´ dels torellonencs no recolzi una iniciativa de la societat civil a favor de ´l´expressió lliure´ i ´democràtica´ del dret a decidir.

Font: el9nou.cat

Veure notícia ampliada

(25/11/2009) - López Tena advierte que hay "alternativas" por si el Estado "quiere impedir el referéndum"

Redacción
El director ejecutivo de Osona Decideix, Alfons López Tena, ha avisado de que si el Estado quiere impedir la celebración de las consultas sobre la independencia del próximo 13 de diciembre, la organización tiene "alternativas". López Tena ha hecho estas declaraciones justamente al día siguiente que el alcalde de Sant Pere de Torelló –y portavoz de Decidim.cat– pusiera a disposición de los organizadores de la consulta los locales municipales, en una decisión análoga a del Ayuntamiento de Arenys en la primera consulta, y que motivó el recurso del abogado del Estado y la posterior prohibición cautelar por parte del juez.

Font:eldebat.cat

Veure notícia ampliada

(25/11/2009) - La independencia de Cataluña llega a Madrid

López Tena y Patricia Gabancho presentan en la capital del Estado las consultas del 13 de diciembre.

El director ejecutivo de Osona Decideix, Alfons López Tena, acompañado por la escritora y periodista Patrícia Gabancho, ha presentado este miércoles en Madrid la campaña impulsada para promover la participación en las consultas del próximo 13 de diciembre sobre la independencia de Catalunya.

Tena ha dicho que "el propio ministro de Justicia del Reino de España, Francisco Caamaño, reconoció la semana pasada que las consultas son legales", y ha añadido que "en el caso remoto de alguna tentación de actuación de mala fe por parte del Estado con medidas cautelares de última hora para impedir el referéndum, tendremos alternativas para que la legalidad se cumpla, es decir, para que el referéndum se celebre".

Font: politica.e-noticies.es

Veure notícia ampliada

(25/11/2009) - Cataluña: migrantes y jóvenes podrán votar en referéndum sobre independencia

Los inmigrantes y los mayores de 16 años podrán votar en el referéndum sobre la independencia de la región de Cataluña (noreste de España) que se celebrará el 13 de diciembre en unos 160 municipios, que tiene carácter consultivo, indicó este miércoles un responsable en Madrid.

Este "Referéndum sobre la independencia de Catalunya" tiene lugar después del organizado el pasado 13 de septiembre en la localidad catalana de Arenys de Munt, donde el 96% de los votantes se declararon a favor de la independencia.

"Con motivo del referéndum que se celebró en Arenys de Munt, hubo una explosión de la base, de gente en toda Cataluña que planteó: ´Dado que se puede hacer (...), dado que los bloqueos y las prohibiciones por parte del gobierno se pueden superar de esta manera, organicémoslo´", explicó en conferencia de prensa en Madrid Alfons López Tena, director ejecutivo del cuerpo de gestión electoral.

Font: ecodiario.eleconomista.es

Veure notícia ampliada

(25/11/2009) - López Tena reitera la legalitat de la consulta independentista a Osona però acataria una paralització judicial

Madrid (ACN).- El director executiu d´Osona Decideix, Alfons López Tena, ha presentat aquest dimecres a Madrid les consultes sobre la independència de Catalunya que se celebraran a la comarca d´Osona el pròxim 13 de desembre. López Tena ha defensat la legalitat de la consulta independentista però ha reconegut que si un jutge ordenés la seva paralització acatarien la decisió però la recorrerien. Sobre els col·legis electorals, ha assegurat que tenen preparades ´alternatives´ per si hi ha una ´actuació de mala fe´ per part de l´Estat que els impedeix fer servir seus institucionals.

Font: 3cat24.cat

Veure notícia ampliada

S'estan mostrant 10 notícies (111-120) d'un total de 243.
Pàgina 12 de 25
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 Pàgina següent
 
Si voleu fer qualsevol comentari sobre el referèndum podeu enviar un email a: contacte@osonadecideix.cat