S'estan mostrant 10 notícies (141-150) d'un total de 243.
Pàgina 15 de 25
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 Pàgina següent


(23/11/2009) - Lopez Tena: ´Com pitjor sigui la sentència de l´Estatut, més útil serà per l´independentisme´

El jurista creu que la sentència del TC buidarà de contingut jurídic el text · Contra això només queda ´la resignació o el trencament amb l´Estat´.

El jurista i coordinador general de les consultes d´Osona Decideix, Alfons López Tena, assegura que la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l´Estatut del Principat buidarà el text de contingut jurídic vinculant, sense que res del que es faci des de Catalunya ho pugui impedir. Ho ha dit en una entrevista a l´agència Europa Press, on també ha afirmat que "com més negativa sigui la sentència, més útil serà per a la independència"; una sentència negativa que, donada la conjuntura actual, només deixa dues opcions: resignació o trencament amb l´Estat. Per Tena el TC "està al servei del PP i del PSOE", amb uns jutges "independents, però no imparcials" designats per aquests dos partits, que responen a "les espectatives" de qui els va nomenar.

Font: racocatala.cat

Veure notícia ampliada

(23/11/2009) - La primera onada sobiranista

Més de 705.000 catalans podran opinar sobre la independència de Catalunya el 13 de desembre a més de 150 municipis.

Tot està en marxa. Seguint la petja d´Arenys de Munt, centenars d´entitats locals preparen per al 13 de desembre consultes sobre la independència del país. Se celebraran a més de 150 municipis. No n´hi haurà a totes les comarques, almenys en aquesta primera onada de referèndums, a l´espera que altres associacions locals determinin si munten les seves per al febrer o l´abril. Sota la mirada atenta de l´advocat de l´Estat, que intentarà evitar que les entitats tinguin el suport de l´administració, inclosa la polèmica transformació de dependències municipals en col·legis electorals, dues plataformes han aglutinat l´organització dels referèndums per garantir-ne la legalitat i la transparència: Osona Decideix, a la comarca homònima, i la Coordinadora sobre la Consulta sobre la Independència, a la resta del territori. Segons dades d´aquestes plataformes, més de 705.000 catalans estan cridats a les urnes el dia 13.

Font: elpunt.cat

Veure notícia ampliada

(23/11/2009) - Manlleu posa música a la consulta sobiranista

Manlleu Decideix presenta el calendari de la campanya i habilita dos indrets per poder votar amb antelació.

Aquest diumenge 22 de novembre, Manlleu Decideix ha presentat el calendari de la campanya que precedirà la votació del referèndum del proper 13 de desembre. En un acte al Museu de Can Puget, la coordinadora manlleuenca ha congregat prop de 250 persones. Aquestes han estat rebudes a les 6 de la tarda amb l’actuació del cantautor Joan Usart.

Seguidament, a les 7 de la tarda, ha estat presentat el calendari de la campanya que Manlleu Decideix portarà a terme amb l’objectiu de fomentar la participació el dia de la votació. A fi de fer arribar al major nombre de veïns possible, s’han programat un seguit de xerrades informatives localitzades als diferents barris de Manlleu.

Font: osona.com

Veure notícia ampliada

(23/11/2009) - El Bisaura Decideix es presenta amb una conferència de mans d´Alfons López Tena, Pep Musté i Ramon Vila-Abadal

Una seixantena de persones han assistit a l´acte aquest divendres.

Aquest divendres El Bisaura Decideix, que comprèn els pobles de Montesquiu, Sant Quirze, Santa Maria, Sora i Vidrà, es va presentar amb una conferència a Sant Quirze. Els ponents, Alfons López Tena, Pep Musté i Ramon Vila-Abadal, van fer que el públic assistent marxés amb un bon gust de boca i molts van aprofitar per fer-se voluntaris i ajudar el dia 13. El primer a parlar va ser Musté, director executiu de El Bisaura Decideix, el qual va fer un recorregut per la lluita independentista que s´ha fet a Catalunya a finals del s.XX.

Font: vilaweb.cat

Veure notícia ampliada

(23/11/2009) - López Tena afirma que el TC no és imparcial

Europa press
El president de l´entitat Centre d´Estudis Sobiranistes i exvocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a proposta de CiU, Alfons López Tena, ha afirmat que els magistrats del Tribunal Constitucional (TC) no són imparcials. Creu que la sentència sobre l´Estatut buidarà el text de contingut jurídic vinculant "es faci allò que es faci" des de Catalunya.

Font: eldebat.cat

Veure notícia ampliada

(23/11/2009) - López Tena: ´Un text sotmès a les Corts´

El president de l´entitat Centre d´Estudis Sobiranistes i exvocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a proposta de CiU, Alfons López Tena, va afirmar ahir que els magistrats del Tribunal Constitucional (TC) no són imparcials, i que la sentència sobre l´Estatut buidarà el text de contingut jurídic vinculant "es faci el que es faci" des de Catalunya. Tena va assegurar que els jutges del TC més pròxims a les posicions de l´advocacia de l´Estat "van mantenir des del primer dia la intenció de buidar de contingut la majoria dels articles de l´Estatut, i convertir-los en declaracions de principis subordinades a allò que dictin les Corts en cada cas. És allò que s´ha anomenat castració química". Tena veu un TC només al servei de PP i PSOE. barcelona |EUROPA PRESS/DdG

Font: diaridegirona.cat

Veure notícia ampliada

(23/11/2009) - Ciutadans farà campanya pel ´No´ a les consultes independentistes del 13 de desembre

Ciutadans-Partit de la Ciutadania s´ha decidit implicar activament en la campanya electoral per les consultes sobre la independència que es faran el proper 13 de desembre a més de 180 pobles de tot Catalunya. La formació liderada per Albert Rivera ha anunciat que a Arenys de Mar participarà en un acte organitzat per Arenys Decideix que comptarà amb la participació de tots els grups polítics excepte el PSC i el PP. Ciutadans defensarà activament el vot negatiu a les consultes, justificant-se en la seva ideologia no-nacionalista. D´aquesta manera, es configuren com a primer partit polític que demanarà obertament el NO a les consultes i s´implicarà de manera activa en la campanya electoral.

Font: sms25.cat

Veure notícia ampliada

(23/11/2009) - Uns 90 regidors i exregidors d´Osona donen suport en un sopar a les consultes del 13-D

Estaven vinculats majoritàriament a CiU però també n´hi havia d´altres partits.

Uns 90 regidors i exregidors d’Osona es van reunir dissabte al vespre al Nou Pamplona de Vic en un sopar de suport a la consulta del 13-D. I hi van signar un manifest, elaborat per Candi Espona, Lluís Solà Sala i Enric Castellnou.

Font: el9nou.cat

Veure notícia ampliada

(22/11/2009) - Acte de presentació Collsupina Decideix

El passat dissabte 21 de novembre, al Local Social Ramon Cabanas de Collsuspina, la comissió organitzadora Collsuspina Decideix es va presentar davant el municipi. Es va comptar amb la presència del director executiu d´Osona Decideix, el senyor Alfons López Tena. Després de la seva presentació i dels motius pels quals se celebra aquesta consulta, es va detallar el procés que se seguirà per poder fer el vot secret anticipat abans del dia 13 de desembre, així com els tipus de documentació necessaris per identificar-se com a votant del municipi i, si és necessari, el document que certifiqui el seu empadronament. López Tena va insistir que és molt important que tot el procés sigui fiable i seriós, només d´aquesta manera se li podrà donar valor i ningú podrà criticar-lo.

Font: collsuspinadecideix.blogspot.com

Veure notícia ampliada

(22/11/2009) - Un centenar d´alcaldes i regidors mostren el seu suport al 13-D

Un centenar de càrrecs i excàrrecs municipals osonencs han sopat aquest dissabte a Vic en un acte de suport a la convocatòria del referèndum per la independència del proper 13 de desembre a Osona. L´adhesió s´ha concretat en un manifest redactat pels exregidors de Vic Candi Espona, Lluís Solà i Sala i Enric Castellnou.

Tancament de files el d’aquest dissabte al vespre d´un centenar de càrrecs i excàrrecs municipals osonencs - amb una gran majoria de membres de CiU- entorn la consulta sobre la independència de Catalunya que es celebrarà a 32 municipis de la comarca el proper 13 de desembre.

Alcaldes i regidors en actiu, i molts que ja no ho són, han respost a la convocatòria que els ha adherit formalment a donar suport a la consulta.

Font: osona.com

Veure notícia ampliada

S'estan mostrant 10 notícies (141-150) d'un total de 243.
Pàgina 15 de 25
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 Pàgina següent
 
Si voleu fer qualsevol comentari sobre el referèndum podeu enviar un email a: contacte@osonadecideix.cat