S'estan mostrant 10 notícies (211-220) d'un total de 243.
Pàgina 22 de 25
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 Pàgina següent


(28/10/2009) - Alfons López Tena convida a tota població a "pronunciar-se d’una manera ordenada, pacífica i legal”

Manlleu, | Alfons López Tena, exmembre del Consell General del poder judicial i coordinador de la Plataforma Osona Decideix, serà el protagonista, juntament amb Jeroni Vinyet, president d’Òmnium Cultural i portaveu d’Osona Decideix, de la xerrada que farà aquest dimecres al vespre a Manlleu.

Organitzada per la coordinadora Manlleu Decideix es parlarà sobre les consultes del dret a decidir que tindran lloc a la nostra comarca el proper 13 de desembre.

Alfons López Tena, entrevistat aquest dimecres al magazine Avui serà millor de Ràdio Manlleu, ha destacat especialment que es tracta de fer una crida a la participació de tothom i que Osona decideix no farà campanya pel sí o pel no, sinó que només posa la infraestructura perquè aquesta consulta sigui possible.

Font:elter.net

Veure notícia ampliada

(27/10/2009) - Osona Decideix veu factible que el 50% de l´electorat voti el 13-D

Ja tenen una estructura organitzativa tancada amb una persona de referent per a cada àmbit i cada població.

La plataforma Osona Decideix espera aconseguir que la meitat de la població de la comarca d´Osona participi en la consulta sobre la independència de Catalunya que organitzen a nivell comarcal. Segons han explicat a directe!cat veuen factible que s´arribi als 75.000 vots emesos el dia 13 de desembre fins i tot a Vic, on creuen que és més difícil. ´Tothom té clar quina feina ha de fer´, explica Marçal Orri com a senyal que a hores d´ara l´organització de la consulta comarcal ja compta amb una estructura fixa i tancada, i amb una persona de referent per a cada àmbit i cada poble. Tot i que Osona Decideix no té presència al consell plenari de la coordinadora que va reunir-se per primera vegada dissabte a Arenys de Munt asseguren que hi mantenen contacte, de la mateixa manera que també ho fan amb la plataforma de càrrecs electes Decidim.cat.

Font:directe.cat

Veure notícia ampliada

(25/10/2009) - Consultes: comença el compte enrere

Cent municipis volen fer la consulta el 13 de desembre vinent i ja es plantegen un referèndum nacional per l´abril del 2010

Arenys de Munt va tornar a convertir-se ahir en el centre de l´univers independentista català. La primera gran trobada de comissions ciutadanes locals i plataformes sobiranistes, que va aplegar prop de 500 persones en una sala de l´ajuntament, va aprovar un full de ruta propi per convocar, organitzar i difondre les consultes sobre la independència arreu de Catalunya. El primer resultat tangible va ser el compromís de prop de cent municipis de celebrar un referèndum el diumenge 13 de desembre. L´objectiu final serà, però, segons va aprovar també ahir l´anomenat Consell Plenari de la Coordinadora de la Consulta, impulsar un referèndum a tot el territori nacional cap a l´abril o el maig de l´any que ve, promogut pels agents socials i polítics.

Font: elpunt.cat

Veure notícia ampliada

(24/10/2009) - Osona Decideix reclama supervisió internacional per a les consultes

S´adreça a la Comissió Europea i l´ONU perquè avalin el protocol i enviïn observadors.

Perquè no hi hagi cap dubte sobre la fiabilitat de les consultes municipals sobre la independència del país, Osona Decideix va demanar ahir a organismes internacionals que supervisin el procés. El director executiu de la plataforma osonenca, Alfons López Tena, va escenificar la petició entregant una carta a la delegació de la Comissió Europea a Barcelona, tot i que també l´ha adreçat a la divisió de suport electoral del Secretariat de Nacions Unides i al Centre Carter, entre
d´altres.
Un cop desvinculat del recent enfrontament entre Decidim.cat i algunes plataformes sobiranistes per la coordinació nacional de les consultes per la independència, el notari Alfons López Tena s´ha bolcat en l´organització de referèndums a Osona.

Font: elpunt.catVeure notícia ampliada

(23/10/2009) - López Tena pide observadores internacionales para los referendos

El ex vocal del Consejo General del Poder Judicial Alfons López Tena ha entregado en la delegación de la Comisión Europea en Barcelona una petición para que las instituciones internacionales envíen observadores que "velen" por las consultas de independencia del 13 de diciembre en Cataluña.

López Tena es director ejecutivo de Osona Decideix, una de las plataformas privadas que organizará consultas populares sobre la autodeterminación de Cataluña en una veintena de municipios de la comarca de Osona (Barcelona), así como coordinador general de la comisión de Decidim.cat que controlará todas las consultas.


Font: elmundo.es

Veure notícia ampliada

(23/10/2009) - Alfons López Tena lliura a la delegació de la Comissió Europea una petició d’intervenció dels organismes internacionals en els referèndums sobre la independència de Catalunya del 13-D

Alfons López Tena lliura a la delegació de la Comissió Europea una petició d’intervenció dels organismes internacionals en els referèndums sobre la independència de Catalunya del 13-D

Sol•licita a cinc institucions amb facultats en la matèria la validació de les normes de les consultes i l’enviament d’observadors

Alfons López Tena, president de la Fundació Cercle d’Estudis Sobiranistes i Director executiu d’Osona Decideix -la plataforma civil que organitzarà el referèndum comarcal sobre la independència de Catalunya el proper 13 de desembre- ha entregat aquest matí a la delegació de la Comissió Europea a Barcelona una petició per escrit en què es demana que les institucions internacionals intervinguin i enviïn observadors internacionals en les consultes.

La mateixa carta també s’ha enviat a diferents organismes internacionals amb potestat d’observació en aquest tipus de processos. La intenció, segons López Tena és que ‘siguin coneixedors de l’experiència catalana i vetllin per al seu correcte desenvolupament en tractar-se d’un exercici de participació democràtica organitzat per la societat civil amb plena cobertura legal’. Els organismes als quals Osona Decideix ha enviat la carta són l’Oficina per a les Institucions i els Drets Humans (OSCE); Fabio Bargiachhi, director de la Missió Conjunta de suport electoral de la Comissió Europea i el Programa de Desenvolupament de les Nacions Unides (PNUD); David Carroll, director de la Fundació Centre Carter de l’expresident nord-americà Jimmy Carter; Craig Jenness, director de la divisió de suport electoral del Secretariat de Nacions Unides i Manel Camós, director de la Representació de la Comissió europea a Barcelona, a qui se li ha lliurat la carta en mà durant la visita en aquesta oficina aquest matí.

Els textos s’han fet arribar en anglès exceptuant les institucions europees en què, en virtut del dret a petició, legalment poden enviar-se en català.

En la carta (veure arxiu adjunt) s’explica que ‘el govern espanyol ha manifestat reiteradament la seva negativa a autoritzar la convocatòria de un referèndum sobre la independència de Catalunya. Les entitats privades, però, estan legalment facultades per lliurement convocar i organitzar referèndums’.
El text continua explicant als organismes internacionals que ‘el referèndum a Osona sobre la independència de Catalunya ha rebut el suport dels plenaris dels Ajuntaments de Vic, Manlleu, Taradell, Prats de Lluçanès, Sant Pere de Torelló, entre molts altres, que representen més de 100.000 persones.

Altres referèndums sobre la independència de Catalunya en preparació en altres municipis de Catalunya han rebut el suport dels plenaris dels Ajuntaments de Sant Cugat, Manresa, Berga, Blanes, Cerdanyola del Vallès, Martorell, entre d’altres, que representen prop d’1.500.000 de persones’.
La petició internacional conclou que ‘‘Osona decideix’, com a òrgan de gestió electoral, ha aprovat les normes reguladores del referèndum, basades en la normativa electoral vigent i en els criteris de Nacions Unides i la Unió Europea’.

El text acaba amb dues peticions concretes als cinc organismes internacionals: D’una banda, l’’assistència electoral. Supervisió i aprovació de les normes reguladores del referèndum, per tal de garantir la netedat i veracitat del procés electoral i dels seus resultats’. I de l’altra ‘observació electoral. Nomenament d’observadors internacionals que exerceixin les funcions que vostès determinin’.

(23/10/2009) - Xerrada d´Alfons López Tena a Sant Hipòlit

Aquest dissabte, 24 d´octubre, Alfons López Tena pronunciarà una xerrada a Sant Hipòlit de Voltregà. Serà a partir de les 20:30 a l´Auditori de l´Ateneu del poble.
La xerrada serà en el marc de l´acte de constitució d´El Voltreganès Decideix, la comissió ciutadana organitzadora de la consulta per la independència als pobles de Sant Hipòlit, les Masies i Santa Cecília de Voltregà.

Font: el9nou.cat

Veure notícia ampliada

(23/10/2009) - Osona Decideix vol observadors internacionals en la consulta

López Tena també sol·licita que la Comissió Europea supervisi el procés electoral i els resultats.

l director executiu d´Osona Decideix, Alfons López Tena, ha demanat a la Comissió Europea (CE) que la consulta independentista que l´entitat organitzarà a tota la comarca el 13 de desembre compti amb el suport d´observadors internacionals. López Tena ho ha expressat en una carta que ha entregat en mà aquest matí al director de la Representació de la CE a Barcelona, Manel Camós.

A banda de demanar que la CE nomeni aquests representants internacionals, també li ha sol·licitat assistència electoral: "supervisió i aprovació de les normes reguladores del referèndum, per tal de garantir la netedat i veracitat del procés electoral i dels seus resultats".

Font: elsingulardigital.catVeure notícia ampliada

(23/10/2009) - Osona Decideix demana observadors internacionals en les consultes del 13 de desembre

López Tena lliura una carta a la Comissió Europea, l´OSCE, el Centre Carter, el secretariat de l´ONU i el PNUD perquè assisteixin i supervisin el procés.

Alfons López Tena, director executiu d´Osona Decideix, ha lliurat avui a la delegació de la Comissió Europea a Barcelona una petició (pdf) d´intervenció de cinc organismes internacionals en les consultes sobre la independència que es faran a Osona (vídeo). A més de la comissió, la petició s´ha adreçat a l´OSCE, el Centre Carter, la divisió de suport electoral del secretariat de l´ONU i el grup de suport electoral conjunt de la Comissió i del PNUD.

Osona Decideix diu a la carta que ha aprovat les normes reguladores del referèndum basades en la normativa electoral vigent i en els criteris de Nacions Unides i la Unió Europea. Apunta que l´entitat actua com a òrgan de gestió electoral perquè ´la Constitució espanyola prohibeix que el govern i el Parlament de Catalunya i els ajuntaments puguin convocar referèndums lliurement´.

Font: vilaweb.cat

Veure notícia ampliada

(23/10/2009) - Osona Decideix demana observadors internacionals per a les consultes populars

La plataforma de representada per 20 municipis diferents de la comarca d´Osona, Osona Decideix, ha acordat comptar amb observadors internacionals a les futures consultes populars sobre la independència de Catalunya. El director executiu de la plataforma, Alfons López Tena, ha decidit lliurar aquest divendres -23 d´octubre- a la delegació de la Comissió Europea a Barcelona una petició escrita sobre la demanda d´Osona Decideix.

Font: tribuna.cat

Veure notícia ampliada

S'estan mostrant 10 notícies (211-220) d'un total de 243.
Pàgina 22 de 25
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 Pàgina següent
 
Si voleu fer qualsevol comentari sobre el referèndum podeu enviar un email a: contacte@osonadecideix.cat