S'estan mostrant 10 notícies (231-240) d'un total de 243.
Pàgina 24 de 25
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 Pàgina següent


(11/10/2009) - Osona celebrarà una consulta per la independència a nivell comarcal

La convoca Osona Decideix i arribarà al 80% dels ciutadans de la comarca, com a mínim ·
Proposen l´equip de López Tena per a coordinar-la.
Tal i com ja vam dir fa algunes setmanes, la comarca d´Osona en bloc celebrarà una consulta independentista el proper 13 de desembre. Ho farà impulsada per la plataforma Osona Decideix, i afectarà al 80% dels seus habitants, que correspon als municipis que han aprovat mocions de suport a les consultes, alguns d´ells els més poblats, com Vic, Manlleu o Torelló. Així ho va confirmar l´entitat a darrera hora del divendres el seu portaveu Marçal Orri en declaracions a l´Agència Catalana de Notícies (ACN), on també va explicar que s´han posat en contacte amb el jurista Alfons López Tena perquè sigui el director executiu de la consulta. La decisió de dur a terme aquesta consulta a nivell comarcal "ja està presa" i seran les mateixes entitats i plataformes locals de cada municipi qui les convoquin als seus respectius termes municipals, perquè Osona Decideix és "una xarxa de suport i logística per a totes les assemblees que s´estan creant a la comarca" per la convocatòria de les consultes.

Font:racocatala.cat

Veure notícia ampliada

(11/10/2009) - Osona pretén que la consulta independentista del 13-D sigui d’àmbit comarcal

El 13 de desembre, desenes de municipis catalans imitaran Arenys de Munt (Maresme) i celebraran una consulta popular sobre la independència de Catalunya. Osona aspira a aconseguir que aquesta iniciativa sigui el més representativa possible, i per això ha impulsat una votació d’àmbit comarcal. La llista de localitats que s’hi han adherit sobrepassa ja la vintena i inclou Vic, Manlleu, Torelló i Tona, poblacions que representen el 80% del total d’habitants de la zona. Els organitzadors confien a comptar amb la majoria dels 51 municipis de la comarca.

Font: elperiodico.cat

Veure notícia ampliada

(11/10/2009) - Osona aspira a que la consulta independentista del 13-D sea de ámbito comarcal

El 13 de diciembre, decenas de municipios catalanes imitarán a Arenys de Munt (Maresme) y celebrarán una consulta popular sobre la independencia de Catalunya. Osona aspira a que esa iniciativa sea lo más representativa posible, por lo que ha impulsado una votación de ámbito comarcal. La lista de localidades que se han adherido sobrepasa ya la veintena e incluye Vic, Manlleu, Torelló y Tona, poblaciones que representan el 80% del total de habitantes de la zona. Los organizadores confían en contar con la mayoría de los 51 municipios de la comarca.

Font: elperiodico.com

Veure notícia ampliada

(09/10/2009) - La comarca de Osona organizará el 13 de diciembre una consulta independentista

Esto supone un salto con respecto a la iniciativa que tuvo lugar el pasado septiembre en la localidad barcelonesa de Arenys de Munt, ya que por primera vez el referéndum se convocará para toda una comarca.

Barcelona (ACN).- La plataforma Osona Decideix será, según ha podido saber la agencia ACN, el paraguas bajo el cual las plataformas de los municipios de la comarca convocarán una consulta de carácter independentista para el próximo 13 de diciembre.

Esto supone un salto respecto a la iniciativa que tuvo lugar el pasado septiembre en la localidad barcelonesa de Arenys de Munt, ya que por primera vez el referéndum se convocará para toda una comarca. Osona se ha puesto en contacto con el abogado Alfons López Tena para que sea el director ejecutivo de la consulta, una decisión que deberá ratificarse en asamblea del organismo que se va a celebrar este mismo viernes por la noche.

Font: lavanguardia.es
Veure notícia ampliada

(09/10/2009) - López Tena se va a vivir a Osona para preparar un referendo independentista

Alfons López Tena, ex vocal del Consejo General del Poder Judicial y dirigente de Convergència, ha trasladado su domicilio a Osona para dirigir el referendo para la independencia de Cataluña que el próximo 13 de diciembre realizarán de forma coordinada 20 municipios de esta comarca.
El presidente del Cercle d’Estudis Sobiranistes ejercerá de director ejecutivo del que será la primero de los referendos independentistas que se haga a escala comarcal en toda Cataluña, según ha confirmado la organización Osona Decideix. El editor de Vilaweb, Vicent Partal, también formará parte de su equipo.

Font: vozbcn.com

Veure notícia ampliada

(09/10/2009) - Osona farà el 13 de desembre una consulta independentista a nivell comarcal

La plataforma Osona Decideix serà, segons ha pogut saber l´ACN, el paraigua sota el qual les plataformes dels municipis osonencs convocaran una consulta independentista el 13 de desembre. Així, es farà un salt respecte a la iniciativa d´Arenys de Munt, ja que es convocarà a tota una comarca. De moment, ja han decidit fer la consulta una vintena de municipis que representen el 80% de la població d´aquesta comarca. Osona Decideix s´ha posat en contacte amb Alfons López Tena perquè sigui el director executiu de la consulta, una decisió que s´haurà d´acabar de prendre en l´assemblea que celebren aquest mateix divendres a la nit.

Font: avui.cat

Veure notícia ampliada

(22/09/2009) - La sentència del TC deixarà l’Estatut sense efecte

Alfons López Tena (Sagunt, 1957) és vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), president del Cercle d’Estudis Sobiranistes i conseller nacional de Convergència Democràtica de Catalunya. En l’entrevista, pronostica que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) deixarà l’Estatut sense validesa. Així mateix, opina que la negociació del finançament acabarà en una mena d’oferta del Govern espanyol tipus “lentejas: si quieres las tomas y si no las dejas”. També fa balanç de la seva etapa al CGPJ, ara que es renovaran tots els membres de l’òrgan judicial i deixarà de ser-ne vocal.

-Un estudi del Cercle d’Estudis Sobiranistes constata que dos milions de catalans volen la independència, però aquesta xifra no es reflecteix a les urnes. Per què? L’informe és una recopilació de les enquestes, fetes des del 1991, que pregunten explícitament sobre la independència de Catalunya. Però en les cites electorals els ciutadans voten per altres qüestions. No es pot vincular el nombre de partidaris de l’autodeterminació amb els resultats electorals.

Font: tribuna.cat

Veure notícia ampliada

(20/09/2009) - Entrevista - xat a Alfons López Tena

El digital DiarioCrítico.com va mantenir el passat 17 de setembre un xat entre els seus lectors i Alfons López Tena. Podeu veure´n el resultat a continuació:
1. Buenos días. Dice usted que la decisión del Estado de autorizar la convocatoria de una consulta es política. ¿No se podría redactar la ley de consultas catalana de forma que el Estado tenga la obligación de autorizarlas? Lo digo porque una decisión política de este tipo recuerda al plebiscito franquista.
Enviado por: Ismael
El Estado tiene la potestad de autorizarlas o no, si las convocan Ayuntamientos o Generalitat, según la Constitución (art. 149.1.32), y así lo recogen el Estatut (art. 122) y el proyecto de ley catalana porque no pueden hacer lo contrario: obliga la Constitución.

Font: directe.cat

Veure notícia ampliada

(18/09/2009) - López Tena define a la COPE, La Razón y El Mundo como "la yihad hispánica"

Alfonso López Tena, vocal independentista del Consejo General del Poder Judicial, no deja pasar un día sin dar muestras de su radicalismo ideológico. Este martes en respuestas al diario de referencia en Cataluña e-notícies, asumió el discurso de Pepe Rubianes – "Que se vaya a la mierda la puta España"-- y definió a la cadena COPE, el diario El Mundo , La Razón y Abc como "la yhiad hispánica o brunete mediática". En rueda de prensa, López Tena miembro del CGPJ a propuesta de CiU atribuyó el retraso de la renovación del máximo órgano judicial por los intereses electoralistas del Partido Popular.

Veure notícia ampliada

(18/09/2009) - Ara va de debò! Vic planeja impulsar un referèndum d’independència!

Aquest divendres a la tarda, reunió a seu de CiU de Vic per començar a preparar una moció per impulsar una consulta popular com la d’Arenys de Munt. Els interlocutors: Xevi Solà (CiU), Quim Soler (CUP) i Gràcia Ferrer i Raül Escobar (ERC).

Font:osona.com

Veure notícia ampliada

S'estan mostrant 10 notícies (231-240) d'un total de 243.
Pàgina 24 de 25
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 Pàgina següent
 
Si voleu fer qualsevol comentari sobre el referèndum podeu enviar un email a: contacte@osonadecideix.cat