S'estan mostrant 10 notícies (31-40) d'un total de 243.
Pàgina 4 de 25
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 Pàgina següent


(10/12/2009) - Jan Laporta clausurarà els actes de campanya del 13-D a Vic

Aquest dijous es farà un acte unitari de CiU, ERC i la CUP al centre cívic del Remei-Estadi

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, clausurarà divendres els actes de campanya de les consultes sobiranistes convocades el 13-D a la comarca d´Osona, dia en el qual més de 170 municipis catalans celebraran aquests referèndums. Aquest dijous es farà un acte unitari dels partits polítics a favor de les consultes amb la presència de l´eurodiputat de CiU Ramon Tremosa, el d´ERC, Oriol Junqueras, i de Julià de Jódar de les Candidatures d´Unitat Popular (CUP). Serà al centre cívic del Remei-Estadi a les 9 del vespre.

Diumenge, dia del referèndum, dirigents de diversos partits i entitats oferiran rodes de premsa a la seu central d´Osona Decideix, al seminari de Vic. Per part de CDC, hi haurà el secretari general adjunt, Felip Puig, Francesc Homs i el president de les JNC, Gerard Figueras; d´ERC, el seu president, Joan Puigcercós, Junqueras i el portaveu de les JERC, Gerard Coca. A més, també hi haurà representants de les CUP, d´UGT i d´altres organitzacions polítiques i sindicals.

Font: vilaweb.cat

Veure notícia ampliada

(10/12/2009) - Agenda electoral del referèndum de la independència

Avui dijous: Vic, Sant Hipòlit, Santa Eugènia i Taradell. Consulteu el llistat de xerrades, mítings, festes i activitats.Dissabte, dia 5

VIC
Festa pel “SÍ”. Moltes activitats tot el dia: animació, míting, xerrades, recitals i concerts. Al carrer de la Ramada. Veure programa a www.osonatanga.cat.

BISAURA I LLUÇANÈS
Visita als alcaldes i equips de govern de Joan Ridao (ERC). De les 12 h a les 19 h.

VILADRAU
Xerrada: Catalunya!! El poble decideix el dia 13 de desembre. Amb la participació d’Antoni Castella i Ramon Vila d’Abadal. A can Sià,18:00 h.

CENTELLES
Presentació de Centelles Decideix. Amb Alfons López Tena i Jeroni Vinyet. Al Casal Francesc Macià. 20:00 h.

Font: osona.com

Veure notícia ampliada

(10/12/2009) - L´Eurodiputada Jill Evans afirma que les consultes catalanes sobre la independència són del tot vàlides

JILL EVANS EURODIPUTADA GAL·LESA DEL GRUP ALE/VERDS.

El 26 de novembre passat vostè va interpel·lar el nou president del Consell Europeu respecte a les consultes sobre la independència a Catalunya. Per què?

–«Durant alguns anys la Unió Europea ha protagonitzat un debat llarg i difícil sobre la seva futura constitució. Primer vam tenir una convenció, després una constitució i ara el Tractat de Lisboa. Hi va haver referèndums. Alguns van votar que sí, d´altres que no. Les mateixes institucions europees estaven involucrades en el debat. Però crec que molts ciutadans europeus se´n van desentendre...»

–Això contrasta amb altres debats i referèndums que es fan?

–«Sí. La gent se sent molt més involucrada en altres debats i referèndums, a un altre nivell constitucional, que s´estan portant a terme a tot Europa. Al País de Gal·les, que represento, debatem un augment dels nostres poders legislatius a l´Assemblea Nacional i el govern celebrarà un referèndum abans del 2011. Crec que són temes com aquests que interessen la gent.»

–Ha seguit vostè el debat sobre les consultes a Catalunya?

–«Sí. Sóc col·lega de grup d´Oriol Junqueras al Parlament d´Europa i he anat seguint de prop els esdeveniments a Catalunya, com ara la consulta d´Arenys de Munt i el procés cap als 160 referèndums populars del 13 de desembre. S´està produint un enorme canvi a Europa però la UE es nega a reconèixer-ho i insisteix que és més important el Tractat de Lisboa. Però crec que la gent no hi està d´acord.»

–Creu que són vàlides les consultes catalanes?

–«Estic segura que són vàlides perquè donen a la gent l´oportunitat de donar la seva opinió sobre el futur de Catalunya, encara que això ho veti el govern espanyol. Pel que sembla, el nombre de consultes que hi està organitzant la societat civil no té precedents a Europa.»

–Què li va semblar el resultat del referèndum celebrat a Arenys de Munt?

–«El resultat d´Arenys de Munt va reflectir un grandíssim nivell de suport per a la independència de Catalunya. Sé de l´Oriol Junqueras com és de fort el sentiment –i els arguments– per a la creació d´un estat català i com hi creix el suport dia a dia.»

–A què aspira el Plaid Cymru o Partit Nacionalista Gal·lès?

–«L´objectiu a llarg termini del meu partit també és la independència. Hi ha sis països membres de la UE que són més petits que Gal·les i se´n surten com a països independents. Crec que les nostres nacions podrien fer una contribució molt positiva a Europa com a membres de ple dret.»

–Com veu el tema de l´exclusió d´idiomes europeus de l´oficialitat pel fet de no tenir estat?

–«A l´Aliança Lliure Europea hem fet campanya durant molts anys a favor de la igualtat de tots els idiomes. Això vol dir un estatus oficial per a aquells idiomes que són oficials als seus estats membres, com és el cas del català o el gal·lès. Hem guanyat un estatus de cooficialitat que va ser un reconeixement important dels nostres idiomes al seu moment. Però ara volem més.»

Font: pladurgelldecideix.cat


Veure notícia ampliada

(10/12/2009) - Entitats, associacions, veïns, regidors i alcaldes donen suport a la consulta

Manifestos a dojo: les associacions de veïns de Vic, 216 càrrecs electes municipals osonencs i unes 50 entitats de Manlleu.

Aquest dimecres a les 13 h s’ha celebrat una roda de premsa al local de l’Associació de veïns del Remei (Virrei Avilés, 17, baixos) on s’ha llegit un manifest relacionat amb la consulta independentista que es portarà a la ciutat el 13 de desembre.

El document està signat per la majoria d’associacions de veïns de Vic, que “donen suport” al referèndum. El document encoratja a votar, tot i que no es decanta pel sentit del vot.


Font: osona.com

Veure notícia ampliada

(10/12/2009) - Joan Carretero visitarà Vic el 13-D

El líder de Reagrupament donarà suport al vot afirmatiu.

El líder de Reagrupament, Joan Carretero, vindrà a Vic el proper 13 de desembre per donar suport a les consultes per la independència que se celebraran a Osona.

Carretero arribarà a les 12 del migdia. Una hora més tard, companyarà la coordinadora provisional de la gestora d’Osona i membre de l’executiva nacional, Imma Bellafont, i a altres associats de Reagrupament al Temple Romà, on votaran pel SI a la independència.

Amb el lema "SÍ A LA INDEPENDÈNCIA”. “De l´autonomia a la independència: fem un primer pas per al futur del nostre poble. Per patriotisme i dignitat!", Reagrupament llança una campanya a favor de votar si a les diferents consultes convocades arreu de Catalunya.

Font: osona.com

Veure notícia ampliada

(10/12/2009) - La Falange si que es pot manifestar, en canvi nosaltres no? iLa seva puta democracia de sempre fa fastic!

(Crònica política de Miquel Macià, per a Osona.com)
Des de les autoritats espanyoles fins als partits catalans i la premsa internacional, es considera la capital d´Osona com el punt clau: una participació superior al 30% i una clara victòria del "sí" assegurarien l´onada independentista al país.La ciutat de Vic esdevindrà aquest diumenge el punt d´atenció determinant de les possibilitats que té Catalunya d´avançar cap a la independència. Això ho tenen decidit els principals partits polítics catalans. Així ho demostra l´interès dels mitjans de comunicació internacionals i les institucions europees. Així es respira entre les autoritats espanyoles, segons les informacions més fiables de què disposem.


Font: naciodigital.cat

Veure notícia ampliada

(10/12/2009) - El resultat de Vic serà clau en el procés cap a la independència

(Crònica política de Miquel Macià, per a Osona.com)
Des de les autoritats espanyoles fins als partits catalans i la premsa internacional, es considera la capital d´Osona com el punt clau: una participació superior al 30% i una clara victòria del "sí" assegurarien l´onada independentista al país.

La ciutat de Vic esdevindrà aquest diumenge el punt d´atenció determinant de les possibilitats que té Catalunya d´avançar cap a la independència. Això ho tenen decidit els principals partits polítics catalans. Així ho demostra l´interès dels mitjans de comunicació internacionals i les institucions europees. Així es respira entre les autoritats espanyoles, segons les informacions més fiables de què disposem.

Font: osona.com

Veure notícia ampliada

(10/12/2009) - “El PSC usa mètodes d’intimidació perquè la gent no voti el 13-D”

161 municipis del país seguiran l’estela d’Arenys de Munt i diumenge celebraran consultes sobre la independència. El director executiu d’Osona Decideix, Alfons López Tena, creu que aquesta iniciativa ha despertat la major mobilització de base transversal des del final de la transició. El jurista també adverteix que els partits hauran de prendre nota d’aquest procés.

Ja tenen enllestits els últims preparatius per diumenge?
Tot està a punt i perfectament organitzat per a què els osonencs puguin votar amb seguretat i respecte pels seus drets democràtics.

Està satisfet amb la implicació dels ciutadans en aquest procés?
Sí. El fonament d’aquesta iniciativa és un moviment de base imparable, capaç de treballar a corre-cuita i de manera voluntària. Des del final de la transició fins ara, no hi havia hagut una mobilització de base amb aquesta àmplia transversalitat i alt grau de participació.

Font: elsingulardigital.ca

Veure notícia ampliada

(10/12/2009) - La Falange desisteix de convocar concentracions pel 13D però fa una crida a la població perquè es manifesti

Osona, | La Falange finalment no aixoplugarà les concentracions que havia anunciat en tots els pobles on el 13D es farà consulta sobre la independència. Tampoc no ho faran el dia 12, com els proposava Interior. Sí que fan una crida a la població a manifestar-se espontàniament.

Tot i això, l’Ajuntament de Vic va demanar a Interior que rectifiqués la seva decisió d’autoritzar aquest dissabte una concentració de la Falange a la plaça Major, en ple mercat.

Font: elter.net

Veure notícia ampliada

(10/12/2009) - Les consultes del 13-D atrauen la premsa internacional mentre TV3 no li dedicarà un programa monogràfic fins a l’endemà

En ple compte enrere per la primera gran onada de consultes per la independència diverses veus alerten del tractament a “mig gas” que està dedicant TV3. Un fet que s’exemplifica amb la decisió de no dedicar cap programa monogràfic sobre el debat a l’entorn de la independència fins a l’endemà del 13-D. Aquest fet contrasta amb la presència de molts mitjans internacionals que des de fa dies graven reportatges sobre la preparació dels referèndums.

Un reportatge de la BBC a Osona i a Tàrrega, un altre de France 1 a la capital de l’Urgell així com la presència de la cadena francoalemanya Arte a Ripoll per copsar la preparació de la consulta són alguns dels exemples de l’atenció que els mitjans internacionals dediquen a les consultes del 13-D

Font: media.cat

Veure notícia ampliada

S'estan mostrant 10 notícies (31-40) d'un total de 243.
Pàgina 4 de 25
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 Pàgina següent
 
Si voleu fer qualsevol comentari sobre el referèndum podeu enviar un email a: contacte@osonadecideix.cat