S'estan mostrant 10 notícies (41-50) d'un total de 243.
Pàgina 5 de 25
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 Pàgina següent


(09/12/2009) - L´alcalde exigeix que la Falange no entri dissabte a la plaça Major de Vic

El conseller Joan Saura va autoritzar la protesta feixista.L´autorització per part de la Generalitat d´una manifestació falangista per la unitat d´Espanya per aquest dissabte a la plaça Major de Vic ha trobat un fort rebuig en l´Ajuntament de Vic, que havia assenyalat ubicacions alternatives que van ser desestimades pel departament d´Interior.

Després de la reunió de la Junta de Seguretat local convocada avui dmecres per Vila d´Abadal -amb la participació de l´Ajuntament, Guàrdia Urbana i Mossos d´Esquadra, però no la de la Guardia Civil ni Policía Nacional, "perquè no són afers de la seva competència"- l´alcalde s´adreçarà als alts càrrecs d´Interior, el conseller Joan Saura i el director general de Mossos, Joan Delort , perquè rectifiquin.

La voluntat municipal seria que la concentració fos definitivament prohibida. En cas contrari, que se li assenyalés una ubicació allunyada del centre de la ciutat. En aquest sentit, es parla de la plaça de l´Estació, i sense opcions a fer recorreguts pel centre de la ciutat.


Font: osona.com

Veure notícia ampliada

(09/12/2009) - El Centre Carter seguirà "amb interès" la consulta del 13-D

El Centre Carter assegura, en una carta tramesa a Osona Decideix, que “seguirà amb interès els esdeveniments que se succeiran a Catalunya” amb motiu del referèndum sobre la independència del proper 13 de desembre.

En una carta tramesa per David Carroll, director del Centre Carter (veure document adjunt), amb seu als Estats Units, a Alfons López Tena, director executiu d’Osona Decideix, el màxim responsable d’aquest organisme privat especialista en la supervisió de conflictes internacionals, assegura que “el Centre vol el millor per a Catalunya i seguirà els esdeveniments [el referèndum sobre la independència de Catalunya] amb interès”. Aquesta carta és la resposta a una invitació formulada per Osona Decideix al Centre Carter per tal que enviés observadors a Vic durant la jornada electoral del 13D.

Font: mesosona.cat

Veure notícia ampliada

(09/12/2009) - Vicent Partal parla a Vic del ressò mediàtic del 13 D

Dijous es fa la presentació pública del manifest de 34 personalitats osonenques

Aquest dimecres a 2/4 de 9 del vespre, el director de Vilaweb Vicent Partal farà una xerrada a la sala Mercè Torrents de la Universitat de Vic sobre el tema ´El ressò mediàtic del 13D´. L´acte ha estat organitzat per la comissió de Participació-Educació de Vic Decideix. D´altra banda, aquest dijous es farà al Casino de Vic la presentació pública del manifest de 34 personalitats osonenques que donen suport a la consulta.


Font: vilaweb.cat

Veure notícia ampliada

(09/12/2009) - La BBC enregistra un reportatge sobre les consultes del 13-D a Osona on ja hi ha acreditats més de 140 periodistes

Marc Riera / ACN Un equip de la BBC és des d´avui a Osona gravant un reportatge sobre les consultes del 13-D. Aquest matí han estat a la plaça Major de Vic.
Més de 140 periodistes s´han acreditat fins ara per cobrir informativament la consulta independentista del 13 de desembre a Osona. Mitjans internacionals com la BBC, la Radio Televisió de Luxemburg, el rotatius francesos ´Le Monde´ o ´Liberation´, l´agència France Press o la revista política ´Proceso´ de Mèxic són alguns dels mitjans internacionals que tenen previst assistir a Osona per cobrir aquest procés electoral.

Font: el9nou.cat

Veure notícia ampliada

(09/12/2009) - La Falange es fa enrere i no aixoplugarà les concentracions contra el 13-D tot i que manté la crida a la població a manifestar-se

ACN Falange finalment no aixoplugarà les concentracions que havia anunciat en tots els pobles on el 13-D es farà consulta sobre la independència. Tampoc ho faran el dia 12, com els proposava Interior. Sí que fan una crida a la població a manifestar-se espontàniament.
La Falange Española ha fet un pas enrere i ha renunciat finalment a recórrer davant la justícia la decisió del Departament d´Interior de prohibir les manifestacions falangistes que han convocat pel dia de les consultes d´independència del 13 de desembre, com va fer en el cas d´Arenys de Munt.

Font: el9nou.cat

Veure notícia ampliada

(09/12/2009) - Vic espera que Interior acabi anul·lant la manifestació de la Falange o opti per allunyar-la del centre de la ciutat

Marc Riera / ACN L´Ajuntament de Vic espera que Interior rectifiqui la seva decisió d´autoritzar aquest dissabte una concentració de la Falange a la plaça Major, en plena celebració del mercat setmanal.
Aquest dimecres s´ha reunit la Junta de Seguretat Local per analitzar un possible dispositiu de seguretat davant de la concentració feixista. Segons han informat algunes fonts en la reunió, tot i que s´ha parlat d´un possible dispositiu policial, tot ha quedat condicionat a que es resolgui el recurs presentat per l´Ajuntament a la decisió d´Interior d´autoritzar la concentració. La petició del consistori és que no s´autoritzi la manifestació i que, com a mal menor, es faci lluny del punt més neuràlgic. En concret, s´ha proposat la plaça de l´Estació.

Font: el9nou.cat

Veure notícia ampliada

(09/12/2009) - La BBC enregistra un reportatge sobre les consultes del 13D a Osona

Osona, | Més de 140 periodistes s’han acreditat fins ara per cobrir informativament la consulta independentista del 13 de desembre a Osona. Mitjans internacionals com la BBC, la Radio Televisió de Luxemburg, el rotatius francesos Le Monde o Liberation, l’agència France Press o la revista política Proceso de Mèxic.

Aquests són alguns dels mitjans internacionals que tenen previst assistir a Osona per cobrir aquest procés electoral. Alguns mitjans com la BBC anglesa ja són a a la comarca per elaborar un reportatge sobre la consulta i el dret a decidir del poble català. Sarah Rainford, la nova corresponsal de la BBC, diu que s’han interessat pel procés perquè es tracta d’un ‘cosa important que passa a Espanya’.

Font: elter.net

Veure notícia ampliada

(08/12/2009) - Vall del Ges Decideix omple a vessar el local

Prop de 300 persones assisteixen a Torelló a l´acte central de la campanya del referèndum d´independència.Prop de 300 persones han assistit aquest dimarts al vespre a l´acte central de campanya del referèndum d´independència, convocat per Vall del Ges Decideix al local del barri de Montserrat, de Torelló.

Les crítiques a l´alcalde Miquel Franch i a l´equip de govern per haver-se negat a donar suport a la moció de les consultes van ser una constant al llarg de la nit. Els alcaldes de Sant Vicenç de Torelló i Sant Pere de Torelló van remarcar el crràcter d´exercici democràtic fonamental que tenen les consultes de diumenge i van cridar els veïns a la participació.

Alfons López Tena, coordinador d´Osona Decideix, va denunciar les pressions que les autoritats espanyoles estan fent per atemoritzar els col·lectius d´immigrants extracomunitaris per tal que no votin, "i en alguns casos ho estan aconseguint", es va plànyer.

Font: osona.com

Veure notícia ampliada

(07/12/2009) - El cotxe del president «anima» a votar

El marqueting polític arriba a límits insospitats, i a través de mitjans ni tan sols contemplats en la innovadora campanya de Barack Obama. Dissabte es va poder viure un exemple. En la multitudinària inauguració del Casal de la Gent gran de Torelló, el cotxe oficial del president de la Generalitat lluïa una papereta de foment a la participació al vot per les consultes independentistes el proper 13 de desembre.

Un paper que no arribava ni a quartilla va despertar l´interès del públic que s´abraonava per poder-lo veure i retratar. “El cotxe del president de la Generalitat fent propaganda gairebé subversiva!”, anunciava un audaç veí torellonenc molt introduït en l´organització delsreferèndums.

Immediatament, les forces de l´ordre, comandades per la guàrdia gairebé pretoriana que acompanya al president van retirar el pasquí just abans que Montilla arribés al vehicle. Però el mal ja estava fet, que afirmaria qualsevol expert en “storytelling polític”. La foto conserva el moment històric.

Font: osona.com

Veure notícia ampliada

(07/12/2009) - Taradell analitza la consulta des de la perspectiva sociocultural

A l’acte assistiran Vicent Sanchis, Vicenç Villatoro i Josep Maria Solà i Sabaté.
La coordinadora taradellenca (CAT) que organitza la consulta a Taradell del proper diumenge 13 de desembre inicia la recta final de la campanya analitzant la perspectiva sociocultural de la independència.

La xerrada es farà aquest dijous, dia 10 de desembre, al Centre Cultural Costa i Font de Taradell i hi intervindran el vicepresident d’Òmnium Cultural i director de Barça TV, Vicent Sanchis; l’escriptor, periodista i polític Vicenç Villatoro i l’historiador Josep Maria Solà i Sabaté.

L’acte començarà a les 9 del vespre i estarà moderat per l’escriptor i portaveu de la plataforma taradellenca, Antoni Pladevall.

Cal destacar que els vilatans que ho vulguin podran fer efectiu el seu vot anticipat abans i després de l’acte.

Font: osona.com

Veure notícia ampliada

S'estan mostrant 10 notícies (41-50) d'un total de 243.
Pàgina 5 de 25
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 Pàgina següent
 
Si voleu fer qualsevol comentari sobre el referèndum podeu enviar un email a: contacte@osonadecideix.cat