S'estan mostrant 10 notícies (51-60) d'un total de 243.
Pàgina 6 de 25
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 Pàgina següent


(07/12/2009) - Sanchis, Villatoro i Solé Sabaté, en un acte a Taradell a favor del 13-D

Vicent Sanchis, Vicenç Villatoro i Josep M. Solé Sabaté participen aquest dijous a les 9 a Can Costa i Font de Taradell en un acte d´anàlisi de les consultes del 13-D des de la perspectiva sociocultural.
La coordinadora taradellenca (CAT) que organitza la consulta a Taradell del proper diumenge 13 de desembre inicia la recta final de la campanya analitzant la perspectiva sociocultural de la independència.


Font: el9nou.cat

Veure notícia ampliada

(07/12/2009) - Saura autoritza la Falange a manifestar-se dissabte al mig del mercat de Vic

Interior ha donat permís per a una concentració a les 11:30 h davant l´Ajuntament. El govern municipal reunirà dimecres la Junta de Seguretat. Un fort operatiu policial haurà d´impedir que es produeixin incidents amb els grups espanyolistes.Sorpresa i estupefacció serien les paraules que millor definirien la reacció que ha causat a l´Ajuntament de Vic la notificació que el departament d´Interior de la Generalitat ha donat permís al partit ultradretà Falange Española per manifestar.se per la unitat d´Espanya el dissabte que ve al matí, vigilia del referèndum d´independència, en ple mercat de la plaça Major de la ciutat.

El conseller Joan Saura va denegar que les concentracions sol·licitades per aquest partit tinguessin lloc el dliumenge, tal com s´havia sol·licitat. Un ambigu comunicat difòs a la premsa, redactat d´una manera prou confusa, ha fet que fins ara la majoria de la població entengués que no hi hauria actes de Falange a Catalunya contra les consultes. Però resulta que es van prohibir pel dia 13, però no pel dia 12.


Font: osona.com

Veure notícia ampliada

(06/12/2009) - La Fundació Carter seguirà les consultes del 13-D ‘a distància’

La Fundació Carter, que presideix l’expresident dels EUA Jimmy Carter, ha respost a la invitació d’Osona Decideix de participar en les consultes del 13-D com a observadors internacionals.
Els diuen que seguirant “amb interès” el procés de consulta, però que a causa de la premura de temps amb què els ho havien demanat, no podran enviar cap observador a Catalunya. A la carta els remeten a altres orgaismes similars que podrien actuar d´observdors internacionals.


Font: el9nou.cat

Veure notícia ampliada

(05/12/2009) - Homs i Junqueras apel·len a la responsabilitat històrica de defensar Catalunya

Taradell, | La sala gran del Centre Cultural Costa i Font es va omplir de nou aquest divendres al vespre per participar en l’acte unitari que les assemblees locals de CIU i ERC van organitzar per demanar la participació a la consulta del proper 13 de Desembre.

Tant Francesc Homs per part de CiU, com Oriol Junqueras per la part d’ERC van reflexionar sobre el moment el històric en que està Catalunya i la responsabilitat col·lectiva d’estar-ne a l’alçada. Junqueras va explicar que la Unió Europea, a banda de no tenir cap interès en perjudicar-nos, ha creat un context favorable perquè les normes que la regeixen són democràtiques. Segons Junqueras, per tal de ser independents ens calen dos factors basics: “un context favorable i la convicció dels catalans, ens cal que les circumstàncies ho permetin i que nosaltres ho vulguem” i ara “és la primera vegada en tres segles que les regles són democràtiques”.

Font: elter.net

Veure notícia ampliada

(05/12/2009) - Osona.com publica 50.000 exemplars d´una edició en paper sobre el referèndum

És la primera vegada que aquest diari digital fa el salt al paper imprès. Ha començat de distribuir-se aquest dissabte al matí a Vic.

Osona.com ha fet un pas en la direcció oposada a la que estan seguint molts mitjans de comunicació de paper, que obren edicions digitals: el nostre diari, que era exclusivament digital des de la seva creació el 1996, acaba de publicar una edició en paper, dedicada monogràficament al referèndum d´independència del 13 de desembre. El tiratge ha estat fins aquest moment de 50.000 exemplars.

La portada està ocupada per un "Sí" a tota pàgina, acompanyat de la paraula "independència". Un text editorial explica aquesta novetat i detalla els motius que han portat l´empresa editora del diari a afegir-se a la campanya del sí que tiren endavant diversos partits polítics i organitzacions cíviques.

Font: osona.com

Veure notícia ampliada

(04/12/2009) - Saura permet els actes de Falange el dia abans del referèndum

Joan Saura ha actuat com el comandant Markus Ramius, l´oficial de l´armada soviètica a la novela Tom Clancy, "La caça de l´octubre roig". Ramius utilitzava una tàctica de combat que consistia en enredar l´enemic, suposar una posició i esperar.

L´engany provocava que els míssils que li disparaven no tinguessin temps d´armar-se, i per tant, sense moviments perillosos, evitava l´explosió de les perilloses bombes.

Saura ha resolt de la mateixa manera en permetre les manifestacions feixistes el 13D. Però les conseqüències poden ser molt diferents. Aquest dijous ha dictat una resolució en la que no autoritza les manifestacions de Falange Española el dia de les consultes independentistes del 13 de desembre i les ha avançat un dia, el 12 de desembre, per evitar "aldarulls". La tàctica podria fallar, els míssils no són la Falange, sempre disposada armar-se.

Font: naciodigital.cat

Veure notícia ampliada

(04/12/2009) - Interior prohibeix les manifestacions de la Falange pel 13-D i les avança al 12 per evitar aldarulls

El Departament d´Interior ha resolt aquest dijous no autoritzar les manifestacions que pretenia fer la falange Española el dia de les consultes independentistes del 13 de desembre i les ha avançat un dia, el 12 de desembre, per evitar ´aldarulls´.
Segons han informat a l´ACN fonts d´Interior, la determinació s´ha pres en base a l´informe policial dels Mossos d´Esquadra que alertava del risc d´aldarulls i a les objeccions fetes pels ajuntaments dels municipis on es faran les consultes i on falange es volia manifestar.

Els promotors de les consultes havien reclamat a Interior que no autoritzés les concentracions falangistes perquè els ajuntaments no podrien garantir el dispositiu de seguretat.

Aquest dimecres, els promotors de les consultes van avisar al Departament d´Interior que, si autoritzava les manifestacions anunciades per Falange, els ajuntaments ´no estan en disposició de garantir la seguretat´. Ho van fer en una carta adreçada al conseller d´Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, on l´instaven a no autoritzar les manifestacions.

Font: el9nou.cat

Veure notícia ampliada

(04/12/2009) - El Bisbat de Vic recomana a les parròquies que no cedeixen locals per al 13-D

La carta enviada el passat novembre no ha tingut gaire efecte. La consulta es farà en parròquies, rectories, i fins i tot alguna església.
El Bisbat de Vic va enviar el passat novembre una carta a les parròquies de la diòcesis on els demanava que no cedissin els locals religiosos per a la consulta d’independència que es farà el 13 de desembre. La missiva argumenta que el referèndum podria portar a una divisió de la comunitat parroquial.

Les “recomanacions” del Bisbat sembla que no han tingut gaire efecte. Diversos municipis de la comarca, com Malla, Tavèrnoles, L’Esquirol o el mateix Vic (a la parròquia del barri del Remei), instal•laran urnes en edificis propietat de l’Església, ja siguin rectories, parròquies o a la mateixa església. A més, Osona Decidieix ha llogat el Seminari per ubicar-hi la sala de premsa durant el dia de la consulta.

Font: osona.com

Veure notícia ampliada

(04/12/2009) - Sergi López: ´El 13-D aneu a votar amb un somriure´

L´actor anima tothom a participar en el referèndum sobre la independència

Sergi López anima tothom a participar en el referèndum del 13 de desembre (vídeo). Per López, ´el referèndum és una oportunitat d´or. Hi ha massa raons per no anar a votar: és una manera d´expressar que es pot ser català sense ser violent, per decidir nosaltres mateixos qui som i qui volem ser. De veritat, aneu a votar.´ Aquesta és la proposta d´avui de la sèrie Vull Votar, en què algunes personalitats animen la gent perquè vagi a votar.

Font: vilaweb.cat

Veure notícia ampliada

(04/12/2009) - L´alcalde de Vic anirà a votar a la consulta d´independència del dia 13

Josep Maria Vila d´Abadal dipositarà la seva papereta al col·legi electoral de la Guixa, el més proper al seu domicili.De mica en mica, es van sumant les notícies que apunten que el referèndum sobre la independència de Catalunya del proper dia 13 podria tenir un bon ressò als municipis osonencs.

Segons ha pogut saber Osona.com, l\alcalde de Vic, Josep Maria Vila dAbadal, de Convergència i Unió, participarà en la consulta anant a votar al col·legi electoral més proper al seu lloc de residència, que serà el del veïnat de la Guixa, ubicatal número 41 del carrer Major.

Ahir mateix, es va anunciar que CiU, ERC i la CUP, amb el suport de les organitzacions juvenils JNC i JERC, celebraran un acte conjunt per demanar el vot a favor de la indepèndència, el dia 10 al Centre Comunitari del barri del Remei-Estadi, de Vic.

Font: osona.com

Veure notícia ampliada

S'estan mostrant 10 notícies (51-60) d'un total de 243.
Pàgina 6 de 25
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 Pàgina següent
 
Si voleu fer qualsevol comentari sobre el referèndum podeu enviar un email a: contacte@osonadecideix.cat